© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.10.2022 09:00:49

Drama v Madridu: Tik pred el clasicom zaradi nasilništva aretirali sina predsednika Barce!

Profimedia

Pred el clasicom so v Madridu aretirali sina predsednika Barcelone.

Nedeljski el clasico se je končal povsem po željah navijačev Reala, ki je s 3:1 premagal Barcelono. Dvoboj se je odvil v Madridu, kamor je prispela tudi številčna delegacija katalonskega ponosa, med temi pa je bil tudi sin predsednika Barcelone Joana Laporte.

Guillem Laporta si je dvoboj želel ogledati v živo, a je bil v času tekme v priporu. Tja ga je odpeljala španska policija, razlog za aretacijo pa je bilo dogajanje v eni bolj znanih madridskih restavracij.

Po poročanju španskih medijev, se je pred el clasicom skupaj s svojo izbranko odpravil v restavracijo na kosilo, tam pa je poskrbel za večji incident. Pred vsemi gosti restavracije se je fizično spravil na svojo boljšo polovico in ji grozil, policijo pa so poklicali kar člani španske vlade, ki so takrt sedeli za sosednjo mizo.

Policija je nasilneža okoli 15. ure odpeljala na policijsko postajo, v večernih urah pa je odkorakal na prostost. Proti njemu so že podali kazensko ovadbo, v naslednjih dneh pa ga čaka sojenje. Bržkone bo prejel zgolj finančno kazen.