© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.08.2022 10:00:13

Kek in Prosinečki med kandidati za vroči trenerski stolček! Hrvati zatresli javnost, Slovenec na seznamu ...

Martin Metelko

Kriza Osijeka je sprožila marsikaj, a ponedeljkova novica, da Nenad Bjelica zapušča trenersko klop v Slavoniji, je vseeno šokirala hrvaško nogometno javnost. Po glasnih odmevih so središče pozornosti hitro zavzela ugibanja o njegovem nasledniku, med najresnejše kandidate pa Hrvati uvrščajo tudi slovenskega selektorja.

Po pisanju hrvaških medijev na vrhu favoritov za klop Osijeka izstopata dve imeni. Goran Tomić se je v prejšnji sezoni na Rujevici izkazal kot eden najobetavnejših domačih strokovnjakov, v tem trenutku pa je brez kluba, zato ga mnogi vidijo kot idealno rešitev za nastali položaj v Slavoniji. Pogosto se omenja tudi stari znanec Osijeka Zoran Zekić, ki je po rezultatskem vzponu belo-modrih ostal v dobrih odnosih s klubskim vodstvom. Zekić sicer trenutno sedi na klopi Slaven Belupa.

Seznam kandidatov je sicer še precej daljši, se je pa na tretjem mestu (po omenjenem dvojcu) seznama želja navijačev znašel tudi Matjaž Kek. Slovenski selektor je bil blizu Slavonije tudi pred dvema letoma, ko so se v klubu nato odločili za Bjelico. Tudi ideja, da bi na klop sedel nekdanji trener Olimpije Robert Prosinečki, še vedno ni odpisana.