© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.08.2022 11:04:23

Velika ofenziva Man Uniteda! Najprej Casemiro, zdaj pa so dali na mizo 100 milijonov za še enega Brazilca

Reuters

Rdeči vragi so optimistično - z novim trenerjem Erikom ten Hagom - začeli sezono, a doživeli hud udarec. Pravzaprav kar dva.

Manchester United je v prvem krogu z 1:2 na domači zelenici klonil z Brightonom, v drugem krogu pa je na gostovanju pri londonskemu Brentfordu doživel pravo malo katastrofo (4:0). V ponedeljek bo na Old Traffordu v velikem derbiju gostil Liverpool.

Medtem pa v klubskih pisarnah skušajo popraviti zavožen začetek sezone. Najprej so poskrbeli za bombo vseh bomb, madridskemu Realu so plačali 60 milijonov funtov (in še dodatnih 10 v obliki bonusov) za Brazilca Casemira. Nogometaš bo za nameček postal eden najbolje plačanih igralcev v premier ligi - njegova trenutna plača v višini 6 milijonov evrov na sezono se bo skoraj podvojila.

A s tem prestopni rok na Old Traffordu še ni končan. Obeta se še večji prestop, v napadalni formaciji ekipe naj bi konkurenco okrepil še en Brazilec - 22-letni Antony Matheus dos Santos. Člana Ajaxa, ki se je februarja leta 2020 v Amsterdam preselil iz Sao Paula, naj bi želel trener Erik ten Hag, kar seveda ni presenečenje, saj sta v amsterdamskem klubu odlično sodelovala. Angleži so nizozemskemu velikani pripravljeni plačati kar 100 milijonov evrov, ki bi moralo biti več kot dovolj za dokončanje posla. Na to nemara namiguje tudi petkova Ajaxova vadba, ki je minila brez Antonyja.

Antony, tudi član brazilske izbrane vrste, je v dresu Ajaxa na 81 tekmah v vseh tekmovanjih dosegel 25 zadetkov.

Po informacijah iz Otoka naj bi teh Hag želel tudi na Nizozemskem rojenega branilca Sergina Desta, sicer člana Barcelone in reprezentance ZDA.

antony
Profimedia

antony ten hag
Profimedia