© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.07.2022 16:21:27

Grozljiv navijaški incident v Argentini! Streli so švigali na vse strani, mladenič izgubil življenje (video)

Do popolnega kaosa je prišlo na tekmi četrte lige - na obronkih Buenos Airesa, v mestu Lujan, velikem približno toliko, kot Maribor.

V lokalnem derbiju lige Primera C sta se pomerila Lujan in Leandro N. Alem, tekma pa je na plano povlekla vse drugo, le športnega duha ne. Po le 15 minutah igre je sodnik prekinil dvoboj. Trenja so se začela že pred začetkom tekme, ko so se na eni strani igrišča zbirali domači privrženci, gostujoči (iz 10 kilometrov oddaljenega mesta General Rodriguez) pa so bili na drugi strani. Zatem je avtomobil bele barve peljal mimo domačih navijačev, iz njega pa so odjeknili streli. Sledil je krvav spopad, v katerem so krajšo potegnili navijači Lujana.

Incident se je izjemno hitro stopnjeval, še posebej zaradi dejstva, da je 'zapelo' strelno orožje. Metki so švigali na vse strani. Z gumijastimi naboji so naposled streljali še policisti, saj so le tako lahko umirili podivjano množico.

Končna bilanca je srhljiva. Več kot dvajset ljudi je bilo huje poškodovanih, po besedah predsednika domačega kluba so jih v lokalno bolnišnico in privatno kliniko devet sprejeli s strelnimi ranami. Najhuje jo je skupil komaj polnoletni navijač, ki je podlegel poškodbam - ustrelili so ga v prsi.

Iz argentinske nogometne zveze so sporočili, da močno obžalujejo in obsojajo nasilje, ki se je zgodilo na tekmi. Obenem sporočajo, da so v stiku s policijo in pravosodnimi organi ter tvorno sodelujejo pri preiskavi.