© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.07.2022 22:47:02

Milan potrdil novo okrepitev

Italijanski državni nogometni prvak Milan je danes uradno potrdil prihod brazilskega krilnega nogometaša Messiasa, medtem ko je angleški branilec Joe Gomez podaljšal pogodbo z angleškim podprvakom Liverpoolom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Enaintridesetletni Messias je za Milan kot posojeni nogometaš Crotoneja v minuli sezoni odigral 26 tekem in se izkazal do te mere, da so se prvaki odločili za odkup pogodbe v vrednosti 4,5 milijona evrov. Brazilec bo del rdeče-črnih do konca sezone 2023/24, so sporočili na uradni spletni strani.

Messias je leta 2011 prišel v Italijo in se prebijal skozi nižje lige tamkajšnjega nogometa. Po pisanju AFP si je pred prihodom v Crotone v serie B pred tremi leti kruh služil s prevažanjem hladilnikov. Lani je dobil priložnost, da zaigra za Milan, jo izkoristil, skupno pa je za Crotone in Milan v serie A zbral 62 nastopov in dosegel 14 golov ter šest podaj.

Liverpool pa je danes podaljšal pogodbo z Gomezom, ki je imel od prihoda k rdečim iz mesta Beatlov veliko težav s poškodbami. V zadnjem času je bil menjava za sicer standardni par osrednjih branilcev, ki sta ga sestavljala Nizozemec Virgil van Dijk in Francoz Ibrahima Konate. Za Liverpool je v zadnjih sedmih letih skupaj zbral 142 nastopov, gola še ni dosegel.

Kljub temu je bila odločitev za pet sezon podaljšati pogodbo z Liverpoolom enostavna, je dejal Gomez. "To je izjemen kraj za igranje nogometa. Trenutno je to eden najboljših, če ne celo najboljši klub na svetu. Odločitev, da podaljšam bivanje v tem mestu, je bila enostavna."

Petindvajsetletnik je kariero začel pri Charltonu, od tam se je leta 2015 preselil k Liverpoolu, vmes pa za angleško reprezentanco zbral 11 nastopov.