© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.06.2022 00:26:49

V Parizu vse bolj dramatično! Na prepihu se je znašel tudi Neymar, ki naj bi že imel nov klub

Profimedia

Novi športni direktor pariškega velikana oziroma uradno le svetovalec za sestavo ekipe je že zavihal rokave.

Luis Campos je mojster svojega poklica, zato si od njegovih idej glede igralskih vprašanj lastniki PSG-ja obetajo zelo veliko. Campos ima proste roke na športnem področju, po ureditvi statusa prvega zvezdnika Kyliana Mbappeja pa ima pred seboj predvsem dve nalogi: izbrati novega trenerja in razrešiti primer Neymarja. Glede prvega je iz dneva v dan bolj jasno, da bo to Christophe Galtier, Neymar pa ... je že težji zalogaj.

Brazilec ima 30 let in v klubu ni več prvi zvezdnik. Ob Lionelu Messiju in Mbappeju pač ne more biti. Za nameček rad uživa izven igrišča, ne živi ravno športnega življenja. Parižani bi bili najbolj zadovoljni, če bi zapustil klub, vendar bržčas ni junaka, kki bi v tem trenutku za Neymarja plačal približno 100 milijonov evrov. Druga možnost je posoja.

Kot kaže se stvari premikajo ravno v to smer, tako poročajo viri v Franciji in Italiji. Brazilčeva verjetna destinacija pa je Italija. Juventus bi z Neymarjem dosegel tisto, kar želi - vrnitev na vrh serie A in napad na zmago v ligi prvakov. Torinčani za odkup njegove pogodbe nimajo denarja, za kritje večjega dela njegove plače pa bi se našel denar. Brazilec mesečno zasluži tri milijone, na leto torej 36 milijonov.