© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.05.2022 12:21:23

Družabna omrežja gorijo: City zvezdniku Reala posvetil velikanski kip pred stadionom v Manchestru?! (foto)

Profimedia

Navijači angleškega nogometnega prvaka Manchester Cityja lahko zdaj za vedno občudujejo ikonično slavje Sergia Agüera. Ta teden so namreč odkrili kip v čast nekdanjemu argentinskemu zvezdniku.

Kip kaže proslavljanje takrat 23-letnega nogometaša pred natanko desetimi leti, ko je zadel verjetno najpomembnejši gol Cityja. V sezoni 2011/12 je v osupljivem zaključku v 94. minuti tekme dosegel gol za zmago nad Queens Park Rangers s 3:2 in naslov angleškega prvaka, prvega po 44 letih za ta klub.

"Zelo sem hvaležen klubu, da je odkril ta kip kot priznanje za mojo nogometno kariero v Manchestru. To je zelo poseben trenutek," je dejal nekdanji argentinski reprezentant in rekorder po številu golov v Cityju, ki lani po desetih letih ni podaljšal pogodbe.

Kip Agüera, ki se nahaja na vzhodni strani stadiona Etihad, je bil zgrajen iz tisoč zvarjenih kosov pocinkanega jekla. Ponoči je osvetljen z modro svetlobo. Izdelovali so ga skoraj devet mesecev.

Povsem brez težav pa vendarle ni šlo. Agürov kip je po mnenju javnosti precej bolj podoben zvezdniku Reala Toniju Kroosu. Na to temo se je oglasil celo Nemec sam. Angleški novinar je ob fotografiji kipa zapisal, da je tukaj Agüero, član Reala pa je dodal: "Prepričani?"

aguero kroos