© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.04.2022 12:00:30

NOV ŠKANDAL v angleškem nogometu! RAZKRITE PODROBNOSTI šokirajo, obetajo se HUDE POSLEDICE!

Profimedia

Velike težave za Manchester City.

Vse odkar je ruska invazija na Ukrajino sprožila številne sankcije svetovne javnosti in je v eni izmed teh škodo utrpel tudi londonski Chelsea, je poslovanje angleških nogometnih klubov, katerih lastniki prihajajo iz avtoritarnih držav, pod ostrim drobnogledom.

Medtem ko je ruski miljarder Roman Abramovič bližje novemu klubu kot Stamford Bridgeu so nemški mediji razkrili nove podrobnosti, ki so pošteno zatresle temelje drugega angleškega velikana. Manchester City se je s svojim poslovanjem že večkrat požel ostre kritike, v preteklosti je bil tudi kaznovan s prepovedjo nakupovanja novih nogometašev, a je Uefa po po pritožbi sinjemodrih kljub močnim dokazom morala popustiti. Nemški Spiegel se je zdaj dokopal do novih dokazov o sumljivih poslih kluba iz Manchestra.


Čeprav vodilni možje Cityja to vztrajno zanikajo, novi dokumenti potrjujejo, da je vladno podjetje iz Abu Dabija v preteklih letih redno financiralo angleški klub. Povezavo z državnimi sredstvi seveda omogoča lastnik vodilne ekipe angleškega prvenstva, šejk Mansur, član vladajoče družine v Združenih arabskih emiratih.


Sporni posli tako poleg megalomanskih prestopov med drugim vključujejo prepovedane dogovore z mladoletnimi nogometaši, na tapeti se je zaradi nenavadnih izplačil znašel tudi nekdanji trener Cityja Roberto Mancini.


Dokazov o sumljivem poslovanju torej ne manjka, a Manchester s svojim finančnim zaledjem opravlja tudi z eno najmočnejših in najštevilčnejših odvetniških ekip v svetu nogometa.