© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.03.2022 12:57:56

Lahko verjamete?! Barcelona proti Realu s katastrofalno popotnico, toda ... Je morda zdaj pravi trenutek?

Profimedia

Statistika ni na strani Barcelone, toda ...

Danes ob 21. uri bo v Madridu na sporedu težko pričakovani el clasico. Barcelono čaka eno najtežjih gostovanj v letošnji sezoni, čeprav se zdi, da tokratni dvoboj ne bo imel kakšnega velikega tekmovalnega naboja, saj Katalonci za Realom na lestvici španske lige zaostajajo za velikanskih 15 točk, Real pa ima pred drugouvrščeno Sevillo 10 točk naskoka, pa motiva tako na eni kot na drugi strani ne manjka. Gre za prestižno zmago, gre za zadoščenje, ki ga zmaga na tej tekmi prinese navijačem ene ali druge ekipe.

No, na takšno zadoščenje navijači Barcelone čakajo že skoraj celo večnost, verjeli ali ne, Katalonci so nazadnje na el clasicu slavili pred več kot tremi leti. Od takrat sta ekipi odigrali šest medsebojnih tekem, na petih je zmagal Real, zadnjič letošnjega januarja, ko so Madridčani v španskem superpokalu na nevtralnem terenu po podaljšku slavili s 3:2. V tem času so Madridčani skupno dvanajstkrat zatresli mrežo Kataloncev, slednjim je vratarja Reala na zadnjih šestih tekmah uspelo premagati zgolj petkrat.

Še pred kakšnim mesecem bi bil Real velik favorit dvoboja, a se je stanje v Kataloniji s prihodom Xavija na mesto trenerja močno spremenile na bolje. Barcelona iz tekme v tekmo napreduje, za nameček bo pri Realu manjkal najmočnejši adut - napadalec Karim Benzema. Bo Barceloni tokrat vendarle uspelo?