© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.03.2022 06:22:07

Šest dni pred el clasicom Real in Benzema v NORI FORMI, nato pa ... Kaj se dogaja?! (video)

Profimedia

Dvoboj Mallorce in vodilnega Real Madrida v 28. krogu španske lige se je končal z zmago gostov. Madridčani so slavili s 3:0 in se po četrti zaporedni zmagi utrdili na vrhu lestvice.

Za Real sta zadela Vinicius Junior v 55. ter Karim Benzema v 77. z bele pike in 82. minuti. Francoz, s tremi goli junak preobrata v osmini finala lige prvakov proti Paris Saint-Germainu, je ob tem podal za prvi zadetek. Benzema je z 22 goli tudi prvi strelec lige (z enajstimi asistencami pa tudi prvi podajalec), Vinicus Junior pa je s 14 zadetki na drugem mestu.

V nedeljo je tretjeuvrščena Barcelona s 4:0 odpravila Osasuno, ravno Katalonci in Madridčani pa se bodo med seboj pomerili konec tedna. Ekipi sta pred el clasicom v izjemni formi, za precej skrbi pa je poskrbela poškodba Benzemaja. Francoz ima sicer že nekaj časa težave, tokrat pa je začutil bolečine po svojem drugem zadetku. Sprva je stisnil zobe, pet minut pred koncem pa odšepal z zelenice in se ni več vrnil v igro. Za nameček sta zaradi poškodbe igro predčasno zapustila tudi Rodrygo in Mendy. Vsi bodo danes prestali dodatne preglede.

Na vrhu lestvice ima Real 66 točk, Sevilla je pri 56, Barcelona s tekmo manj pri 51, toliko pa jih ima tudi Atletico Madrid na četrtem mestu.