© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.03.2022 13:49:36

Nogometna REVOLUCIJA v Angliji: Zaradi vojne v Ukrajini imajo v premier ligi NOVO PRAVILO!

Profimedia

Član Aston Ville Matty Cash ima poleg angleškega od oktobra lani tudi poljski potni list, ki ga je dobil, ker je njegova mama Poljakinja.

Poljaki so 24-letnega krilnega nogometaša takoj vpoklicali v izbrano vrsto, za katero je doslej zbral dva nastopa. Na zadnji prvenstveni tekmi z Brightonom je zabil gol, po katerem je slekel dres, na majici pa je imel sporočilo za reprezentančnega prijatelja Tomasza Kedzioro, ki je v Ukrajini. Slednji je imel možnost, da bi se z družino vrnil v domovino, a se je odločil ostati v Ukrajini.

"Tomasz Kedziora + družina. Bodite močni, brat moj," je Cash sporočil Kedziori. Kmalu po tem pa prejel rumeni karton, kar je naletelo na negodovanje javnosti. Mnogi so bili jezni in na udaru kritik so se znašli sodniki, ki kaznujejo igralce zaradi dobronamernih sporočil ljudem v Ukrajini.

Zaradi tega se je nemudoma odvzala angleška nogometna zveza, ki se je odločila sprejeti novo pravilo. Po njem pa igralci, ki bodo imeli sporočila v povezavi z vojno v Ukrajini, ne bodo več kaznovani.