© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.02.2022 00:16:28

Ajax plačal 8 MILIJONOV za fanta, ki je končal v komi, podrobnosti pa naravnost OSUPNEJO

Profimedia

Če bi bilo vse v redu, bi Abdelhak Nouri jutri verjetno igral za svoj Ajax na prvi tekmi osmine finala lige prvakov.

A danes 24-letnega fanta v Lizboni žal ne bo. Kazalo je, da bo imel blestečo kariero, saj je do svojega 20. rojstnega dne igral za vse mlajše selekcije nizozemske reprezentance, devetkrat je tudi nastopil za člansko ekipo Ajaxa (slačilnico je, denimo, delil tudi s Frenkiejem de Jongom). Potem pa je na prijateljski tekmi z Werderjem v Avstriji doživel srčni napad in končal v komi. Njegovi možgani so bili predolgo brez kisika, zato bo imel vso življenje posledice, zdravstvene težave. Nouri je odvisen od pomoči drugih.

Amsterdamski klub je podrobno preučil primer in prišel do zaključka, da so prav klubski zdravniki storili napako. "Niso bili dovolj osredotočeni na srčni utrip, cirkulacijo in oživljanje. Defibrilator bi morali uporabiti prej. Če bi ga, bi bil nogometaš danes v boljšem stanju. Ni gotovo, da bi bilo tako, a je precej verjetno. Ajax tako prevzema vso odgovornost za posledice," je leta 2018 dejal direktor kluba Edwin van der Sar.

A družina nesrečnega fanta je vseeno tožila klub, zdaj pa sta obe strani naposled dosegli dogovor. Ajax bo Nouriju in njegovi družini plačal odškodnino v višini 7.850.000 evrov. Klub je tudi plačal vse stroške zdravljenja in tudi v prihodnje bo plačeval, karkoli bo potrebno v povezavi s fantovim zdravstvenim stanjem.

"Vesel sem, da smo dosegli dogovor. Vsem nam je žal za to, kar se je zgodilo Abdelhaku. Klub je močno povezan z njegovo družino in tako bo tudi ostalo. Organiziramo turnir za mlade nogometaše, ki nosi njegovo ime, obenem smo se odločili, da nikoli več nihče ne bo nosil številke 34, ki jo je imel Nouri," je zadovoljen van der Sar.

Nouri 4
Profimedia

Nouri 3
Profimedia

Nouri 1
Profimedia

Nouri 2
Profimedia