© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.01.2022 15:10:53

Se je Lionelu Messiju ZGODILA KRIVICA? So ga 'njegovi' Francozi nekorektno POSTAVILI NA HLADNO?

Profimedia

Ob prelomu leta v ospredje pridejo razni izbori najboljših.

Eden uglednejših športnih dnevnikov, francoski L'Equipe, je s pomočjo več kot 60 tisoč svojih bralcev izbral enajsterico leta 2021, vendar končni rezultati so nogometne privržence močno presenetili, saj med najboljšimi ni dobitnika Zlate žoge Lionela Messija. Argentinec je še sedmič postal najboljši nogometaš leta, vendar si po mnenju Francozov ne zasluži mesta v idealni postavi. Potem ko je z reprezentanco osvojil Copo Americo, v novem klubu PSG-ju ne kaže blestečih predstav.

V postavi ni niti Cristiana Ronalda in Kyliana Mbappeja.

Kar sedem igralcev v L'Equipovi zasedbi v postavitvi 4-4-2 igra v angleški premier ligi, ki velja za najmočnejšo v Evropi. Ostale štiri velike lige imajo po enega predstavnika.

Lequipe


Na vratih ni Jana Oblaka, je pa čuvaj mreže evropskega klubskega prvaka Chelseaja Edouard Mendy. Londončani imajo v enajsterici še Jorginha in N'gola Kanteja in so s tremi nogometaši najuspešnejši. Po dva predstavnika imata Manchester City (Ruben Dias in Kevin De Bruyne) ter Liverpool (Trent Alexander-Arnold in Mohamed Salah).

Italijansko serie A predstavlja levi bočni igralec Milana Theo Fernandez, francosko Ligue 1 branilec PSG-ja Marquinhos, špansko la ligo napadalec Reala Karim Benzema, nemško bundesligo pa seveda napadalec Bayerna Robert Lewandowski.

Med izbranci so trije Francozi ter po en Italijan, Anglež, Belgijec, Portugalec, Poljak, Brazilec, Egipčan in Senegalec.