© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.12.2021 12:38:32

Nekdaj velika ZVEZDA REALA, danes pa ... Ne boste verjeli, kaj POČNE portugalski reprezentant!!!

Profimedia

Bil je vrhunski branilec, a ko je kopačke obesil na klin, pa se je odločil za povsem drugačno kariero.

Bil je vrhunski branilec. Z madridskim Realom je osvojil dva naslova v ligi prvakov, pri 33 letih pa je nogomet pustil za sabo.

Portugalec Fabio Coentrao je kariero začel v Rio Aveu, od koder se je leta 2007 preselil k Benfici, pri tej pa navdušil madridski klub, ki ga je leta 2011 kupil za 30 milijonov evrov.

Z Realom je osvojil tudi dva naslova španskega prvaka, osvojil je kraljevi pokal, osem let je bil tudi stalni član portugalske reprezentance.

In kaj počenja danes? Ne povsem presenetljivo, a vseeno je presenetljivo. Coentrao je ribič.

Rodil se je v kraju Vila do Conde, ki se ponaša z bogato ribiško tradicijo. Ko je bil otrok, je pri ribolovu pomagal očetu, svoj prvi ribiški čoln pa si je kupil, ko je še igral za Real. Njegovo podjetje pa danes zaposluje kar 45 oseb.

"Življenje na morju ni nobena sramota, kot morda marsikdo misli. Je služba, tako kot vsaka druga. To pa še ni vse. Morje je čudovito in vsi ga potrebujemo. Ribiči si zaslužijo enako mero spoštovanja kot ljudje v drugih poklicih," je povedal Coentrao, človek, ki obožuje morje.

"Vedel sem, da bo moje nogometne kariere nekoč konec in da me bo življenje zaneslo drugam. Ta čoln je moje sreča in to je življenje, ki si ga želim živeti," pravi nekdanji nogometaš, ki je srečo po karieri našel v povsem drugih - morskih - vodah.