© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.12.2021 15:35:19

JE BIL KATANEC VIZIONAR? V Portu se za 13 tisočakov mesečno poslužujejo podobnih prijemov

Profimedia

Pred leti, ko je bil še slovenski selektor, je Srečko Katanec prisegal na metode komplementarne energijske medicine, karkoli že to pomeni.

Na tem področju sta Katancu in takratnim reprezentantom pomagala zakonca Rupert. Mnogi so ju označili za 'Katančeva vrača'. Jasno je, da so metode drugačne in da ne gre za povsem isto stvar, a v portugalskem velikanu Portu so na plačilno listo uvrstili - prav vrača oziroma jasnovidca. Predsednik kluba Jorge Nuno Pinto da Costa je namreč najel posebnega zdravilca, recimo mu doktor, saj je postal član zdravniškega osebja, Madaleno Arosa. Zanj pravijo, da je najboljši v svoji branži, obenem je tudi najdražji. Porto ga plačuje 13 tisoč funtov mesečno, višina letne pogodbe je 150 tisočakov.

In kakšne so naloge novega člana štaba? Skuša čim bolj natančno napovedovati prihodnost, torej razplet tekem in sezone, skratka vseskozi gleda v stekleno kroglo in s svojimi izsledki redno obvešča trenerja Sergia Conceicaa, da lahko ta temu prilagaja vadbo in pripravo na tekme. Končni cilj je kakopak naslov državnega prvaka. Za zdaj sodelovanje poteka zgledno, saj je Porto po 14 krogih na prvem mestu.

Novica je močno razburkala portugalsko (in tudi svetovno) javnost. Navijači Porta so pobesneli, saj po njihovem mnenju za takšno vraževerje in nesmiselne 'coprnije' klub meče denar skozi okno. Aroso je namreč, če odštejemo igralce in trenerja, najbolje plačan klubski delavec. Takšno razsipništvo pa v času, ko je Uefa Portugalce kaznovala zaradi kršenja finančnega fair-playja, nikakor ni primerno.

Zanimivo: pred leti je Benfica angažirala 'doktorja' iz Gvineje-Bisau, ki jim je s podobnimi prijemi za 100 tisoč evrov pomagal do dvojne krone. In še bolj zanimivo: takrat so ravno iz tabora Porta 'priletele' burne obtožbe, češ da kontroverzno sodelovanje z afriškim vračem pač ni primerno.