© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.12.2021 11:55:00

Pripeljali bomo SAMO CEPLJENE IGRALCE! Trener ZATRESEL DRŽAVO, njegova razlaga osupne!

Profimedia

Bliža se zimski prestopni rok, ki bo po običaju najbolj pester na Otoku.

Angleži že več let zapravljajo največ denarja, zato je prav pri njih dogajanje med prestopnimi roki najbolj zanimivo. Le še dobra dva tedna sta ostala do težko pričakovane tržnice, ko se bodo skušali klubi okrepiti za nadaljevanje sezone.

Trenerji in uprave klubov okrepitve iščejo po več kriterijih, prvi mož stroke Aston Ville Steven Gerrard pa je na novinarski konferenci močno presenetil z uvajanjem novega kriterija. Legendarni kapetan Liverpoola je namreč napovedal, da bo klub iz Birminghama v prihajajočem prestopnem roku angažiral le igralce, ki so se cepili proti Covidu-19. Torej, necepljeni nogometaši so na Villa Parku prekrižani.

"V tem trenutku imamo nekaj pozitivnih primerov, tako med igralci kot tudi med klubskim osebjem," je sprva povedal Gerrard, potem pa dodal: "Res sem impresioniran nad delom, ki ga opravlja športni direktor Johan Lange, saj je maksimalno posvečen podrobnostim pri skavitranju novih igralcev. Vse spremljamo, opazujemo. Vendar, dejstvo je, da želimo pripeljati cepljene igralce, saj nam bodo ti na voljo bolj kot tisti drugi. Ni mi všeč, da sem v takšnem položaju, ampak to bo pomemben kriterij."

villa park cepilni center


Aston Villa je torej prva uvedla kriterij cepljenosti pri angažiranju novih igralcev. Je s tem sprožila plaz, ji bodo sledili tudi ostali klubi?

Ukrepi se z novim valom spet zaostrujejo, pozitivnih primerov - tudi med nogometaši - je vse več. V teh dneh je v karanteni ekipa Manchestra Uniteda, rdeči vragi so zaprli svoj vadbeni center in preložili včerajšnjo tekmo z Brantfordom.