© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.12.2021 08:42:58

KAAAJ?! Te besede TRESEJO KATALONIJO! Xavi BRUTALNO ISKRENO o izpadu iz Lige prvakov!

PROFIMEDIA

"Evropska liga je v tem trenutku naša realnost."

Barcelona bo svojo evropsko pot nadaljevala v četrtkovih terminih, ki so rezervirani za drugi kakovostno rang evropskega klubskega nogometa. Na to se bomo morali še privaditi, a dejstvo je, da so bili Katalonci na Allianz Areni od presenečenja oddaljeni svetlobna leta. Bayern se je še enkrat poigral s katalonskim ponosom, Barcelona pa tako prvič po letu 2000 ne bo zaigrala v izločilnih bojih Lige prvakov.
Zlatega obodbja je že zdavnaj konec, a so pri blaugrani vseeno upali, da bi se lahko z legendarnim vezistom na trenerskem položaju hitro vrnili na stare tirnice. Xaviju (zaenkrat) ni uspelo sestaviti čudeža in zaveda se, da ga s to ekipo čaka ogromno delo.
"Danes so bili boljši, premočni. Poskušali smo jih pritisniti visoko, hitro odvzeti žogo, ampak to je surova realnost, v kateri smo se znašli. Danes se začenja novo poglavje, to mora biti točka, na kateri se stvari obrnejo na bolje. Evropska liga je v tem trenutku naša realnost. S tem se moramo soočiti in trdo delati, da Barco znova popeljemo tja, kjer ji je mesto," je bil po tekmi iskren nekdanji maestro španskega in katalonskega nogometa.