© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
08.11.2021 07:41:25

Joj, joj, joj! Kaj je zapravil Atletico?! Oblaku se je mešalo, zmago so imeli v žepu, nato pa ... (video)

Profimedia

Madridski Atletico, za katerega je vso tekmo branil slovenski reprezentant Jan Oblak, je v 13. krogu španskega nogometnega državnega prvenstva v gosteh po vodstvu s 3:1 le remiziral z Valencio (3:3) in tako s 23 osvojenimi točkami ostaja na četrtem mestu lestvice. Na vrhu je znova Real Sociedad, ki je v gosteh z 2:0 ugnal Osasuno.

Moštvo iz San Sebastiana ima na vrhu 28 točk, sledita pa Real Madrid in Sevilla s 27., a imata tekmo manj od Baskov.

Sevilla je danes z 2:0 dobila andaluzijski derbi proti Betisu, ki tako ostaja na petem mestu z 21 točkami. Varovanci Julena Lopeteguija so imeli več od igre, v drugem polčasu pa tudi igralca več, potem ko je bil ob koncu prvega dela izključen Guido Rodriguez. To so gosti izkoristili v 55. minuti, ko je zadel Marcos Acuna, in v 81., ko so si domači prek Hectorja Bellerina zabili še avtogol.

Atletico je na razburljivem srečanju v Valencii povedel prek Luisa Suareza v 35. minuti, v drugem polčasu pa je Škofjeločana v vratih rdeče-belih ugnal kar soigralec Stefan Savić z neposrečenim posredovanjem. Že osem minut kasneje je Atletico znova povedel, potem ko je Antoine Griezmann na sredini ukradel žogo, nato z njo dolgo tekel in z roba kazenskega prostora sijajno zadel v zgornji desni kot vratarja Jasperja Cillessena.

Štiri minute kasneje je po nekaj sreče v kazenskem prostoru iz neposredne bližine zadel še Šime Vrsaljko in videti je bilo, da bodo varovanci Diega Simeoneja še sedmič v sezoni slavili. A domači so imeli drugačne načrte. Nekaj upanja je najprej v drugi minuti sodnikovega dodatka domačim vlil Hugo Duro, isti igralec pa je štiri minute kasneje po kotu in udarcu z glavo še drugič na tekmi matiral Oblaka za končnih 3:3.

V Osasuni pa je Sociedad nadaljeval učinkovite predstave v prvi tretjini letošnjega prvenstva. Po zaslugi Mikela Merina, ki je zadel v 72. minuti, in Adnana Januzaja, ki je izkoristil enajstmetrovko v 81., so vpisali osmo zmago in znova prehiteli madridski Real.

Na prvi današnji popoldanski tekmi je Villarreal z 1:0 ugnal moštvo Getafeja, Mallorca in Elche pa sta se razšla brez zmagovalca (2:2).

Že v soboto sta igrala največja španska kluba. Real je proti Rayo Vallecanu slavil z 2:1, Barcelona pa je po vodstvu s 3:0 po polčasu proti Celti iz Viga v 96. minuti ostala brez polnega izkupička, potem ko je na 3:3 izenačil Iago Aspas. Vodenje Kataloncev bo v ponedeljek po predstavitvi uradno prevzel Xavi Hernandez, ki bo skušal svoje nekdanje moštvo dvigniti z devetega mesta (17 točk). Prvi trening bo vodil v torek.

Prav tako v soboto je Espanyol z 2:0 premagal Granado, Alaves pa je bil z 2:1 boljši od Levanteja. Že v petek je Cadiz v gosteh z 1:0 premagal Athletic iz Bilbaa.