© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.10.2021 02:01:20

Nekdanji zvezdnik Olimpije ISKRENO o svojih navadah, PIJAČI IN CIGARETAH, in o primerjavi s Cristianom Ronaldom

Profimedia

Nekdanji nogometni virtuoz Robert Prosinečki se je odzval na besede Angleža Petra Croucha.

Prosinečki je v bogati karieri nosil dres številnih velikih klubov, med drugim tako madridskega Reala kot tudi Barcelone, pa v izdihljajih kariere angleškega Portsmoutha in Olimpije. Na Otoku je igral tudi z visokim napadalcem Crouchom. Ta je pred časom veselo razlagal, kako si je v Nemčiji rojen Hrvat med prvim in drugim polčasom večkrat kar v slačilnici prižgal cigareto.

"V Portsmouthu sem igral le eno sezono. Ras se spominjam tistega obdobja, ki se je zaradi bolezni mojega očeta hitro končalo. Sicer pa je bil Peter takrat zelo mlad. Za nekoga tako visokega je bil dober igralec. Pravi, da sem kadil kar v slačilnici, kar je vendarle malo pretirano. Res pa je, da se nikoli nisem skrival, ko sem kadil. Je pa zgodbo napihnil, ampak naj mu bo, saj je simpatičen fant," je razlagal priljubljeni 'žuti'.

Ampak Prosinečki s cigareto v ustih ni prav nič nenavaden prizor. Kamere so ga med igralsko kariero večkrat ujele v takšni situaciji. Tudi v sezoni, ko je s Crveno zvezdo osvojil naslov evropskih prvakov. "Ah, da. Otroci mi stalno kažejo ta videoposnetek. Danes skoraj vsi kadijo, ampak se skrivajo. Pravijo, da če kadiš in piješ, da slabo treniraš, da nisi dovolj predan. Ampak to ni res. Jaz sem živel za nogomet. To, da sem rad kadil in tudi popil, ni pomembno in ne vpliva na to, koliko sem dal nogometu. V današnjem vrhunskem športu, se tega naj ne bi smelo početi. Cristiano Ronaldo je v tem pogledu skrajnost. Meni je videti, kot da je programiran. On ima nadzor nad vsem, kar da v usta. Zaradi tega dalj časa traja njegova kariera, manj je poškodovan, dobro izgleda. Vse je podredil nogometu in tudi super igra. Ampak za mene je to preveč robotsko. Mislim, da je pri njemu še ljubezen robotska. Nogometaš je tudi človek in dobro bi bilo, da bi se vsi tega zavedali."

Zaradi vsega naštetega Prosinečki ne mara modernega nogometa. "Messi in Ronaldo sta nadarjena in disciplinirana. Zaradi slednjega dolgo dominirata na visoki ravni. Takšni so zelo redki. To so ekstremi, to je skoraj nemogoče zdržati. Spomnite se drugega Ronalda, ki je bil v vrhu tri leta, isto velja za Ronaldinha, pa Maradono ... To so bolj realni primeri. Jaz sem romantik, zato bom vedno dal glas brazilskemu Ronaldu in Ronaldinhu. Ljudje imajo radi lepo potezo, želijo biti presenečeni. Nogomet pa je postal robotski. Vsi so izjemno fizično pripravljeni, vse je preračunano. No, Messi je vendarle nekoliko drugačen od Cristiana, on ima to lepoto."