© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
30.10.2021 17:33:23

Vinicius junak Reala

Reuters

Nogometaši madridskega Reala so v 12. krogu španskega državnega prvenstva z 2:1 v gosteh ugnali moštvo Elcheja in začasno prevzeli vodstvo na lestvici. Za nov komplet treh točk kraljevih je dvakrat zadel Vinicius Junior.

V sicer izenačenem obračunu so gosti sredi prvega polčasa povedli po zadetku Viniciusa, ki je z levico natančno zaključil po lepi podaji s peto Mariana Diaza. Zadnje pol ure dvoboja je Real igral z nogometašem več v polju, potem ko je po ostrem posredovanju rdeči karton prejel Raul Guti.

Zdelo se je, da bo Real po drugem zadetku Viniciusa v 73. minuti mirno vknjižil tri točke, a je napako Casemira kaznoval Pere Milla v 86. minuti za znižanje na 1:2 ter vnesel nekaj upanja za domače. Elche se je sicer do konca trudil izenačiti, a so se kraljevi z igralcem več ubranili in veselili zmage.

S tremi točkami so Madridčani vsaj za en dan skočili na vrh lestvice, kjer imajo skupaj z Realom Sociedadom po enajstih tekmah 24 točk. Slednji bodo dvoboj 12. kroga odigrali v nedeljo, ko bodo gostili Athletic iz Bilbaa.

Z 21 točkami na lestvici sledita Sevilla in Betis. Prva bo danes gostila Osasuno (16.15), Betis pa bo v nedeljo gostoval pri Atleticu Madridu slovenskega vratarja Jana Oblaka.

Danes se bosta pomerila še Valencia in Villarreal (18.30) ter prvič po zamenjavi Nizozemca Ronalda Koemana tudi Barcelona in Alaves (21.00).

V nedeljo bosta še obračuna Cadiz - Mallorca in Getafe - Espanyol, v ponedeljek pa se bo krog zaključil še z obračunoma Rayo Vallecano - Celta Vigo ter Levante - Granadi.