© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.09.2021 08:36:24

Ćiro ZATRESEL BALKAN, po odmevnem razkritju pa rojakom pojasnil: Mah, pustite Slovence, od njih se ...

Profimedia

Kaj se dogaja z legendarnim hrvaškim nogometnim strokovnjakom?

Miroslav Blažević je brez dvoma eno najbolj prepoznavnih balkanskih imen v svetu nogometa. S svojo karizmo se je zasidral v srca nogometnih navijačev, s svojim odkritim in neposrednim jezikom pa vedno poskrbi, da se o njem piše na dolgo in široko. Tako je bilo tudi konec preteklega tedna, ko je v pogovoru za SportKlub povedal, da se mu je vrnila zahrbtna bolezen, in se praktično poslovil od Slovencev.

"Sporočiti vam moram žalostno novico, zelo sem bolan. Ne samo da sem star, imam 86 let, ampak če ne bom kmalu prišel v Slovenijo, verjetno ne bom nikoli. Zato bi izkoristil priložnost in pozdravil vse prijatelje v Sloveniji. Sporočam jim, da so lahko ponosni, ker so Slovenci. Dosegli ste civilizacijsko raven, po kateri Hrvati tako hrepenimo. Na žalost moram reči zbogom. Zbogom, dragi moji Slovenci. Žal mi je, zelo sem pesimističen," je med drugim dejal Blažević. To razkritje je kakopak močno odmevalo tudi na Hrvaškem, legendarnega Hrvata pa so prijatelji in znanci zasuli s sporočili. Kaj se dogaja? Ali je res tako hudo?

Kmalu po tem je za hrvaške medije vendarle nekoliko omilil zgodbo. "Joj, v kakšne težave so me spravili Slovenci. Vsi me kličejo in sprašujejo, kako sem," je dejal za Index in dodal: "Mislil sem, da bodo to zadržali zase, ampak tako je. Rak se je vrnil in se zdravim. Borim se, ne pustim se. Prepričan sem, da bo vse v redu. So pa Slovenci to malo bolj dramatično 'zapakirali'. Mah, pustite Slovence, od njih se poslavljam že vse življenje, hahaha!" Ćiru Blaževiču kljub težavam z zdravjem torej ne manjka smisla za humor in tudi mi se pridružujemo željam po čimprejšnjem okrevanju.