© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.09.2021 11:20:11

Zaradi TAKIH NOROSTI je odšel Messi - Barca TOLIKO PLAČUJE IGRALCA, ki je Barco ... zapustil?!

Profimedia

Španski mediji pišejo o novi finančni katastrofi.

V obupni ekonomski situaciji se je Barcelona znašla zato, ker je njeno prejšnje vodstvo podpisovalo resnično neverjetno neumne pogodbe. Ne samo da je zelo slabo izbralo okrepitve in zmetalo kupe milijonov za igralce, ki so pri Barci pokazali zelo malo, tudi dogovori o sodelovanju so bili čista finančna norost. To se zdaj kaže na primeru Miralema Pjanića, ki je zapustil Barcelono in kot posojeni nogometaš odšel igrati za turški Bešiktaš iz Istanbula. 

Reprezentant Bosne in Hervegovine je pri Barci imel plačo v višini 8 milijonov evrov, po novem pa bo zaslužil 6,75 milijona - kot se je sporazumel z vsemi vpletenimi. Vendar pa je ta sporazum izrazito specifičen in iz Barcinega zornega kota zaradi posebnosti Pjanićeve pogodbe na meji norosti. 2,75 milijona bo namreč Miralem v tej sezoni prejel od Bešiktaša, kar 4 milijone pa bo pokrila Barcelona. In najmanj toliko mora igralcu plačati tudi v naslednji dveh sezonah - ne glede na to, kam bo šel?!

Tega bremena se lahko Barca reši le, če bi Pjanić sprejel prekinitev pogodbe, kar pa mu seveda ne pride na misel. Sploh zato ne, ker je trenerja Ronalda Koemana v današnjem intervjuju obtožil groznega odnosa brez odkrite komunikacije in jasnih pojasni.