© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.08.2021 19:08:43

Pred dvema letoma v finalu lige prvakov, zdaj pa TAKA BLAMAŽA! Navijačem se je SNELO; kakšna SRAMOTA!

Profimedia

Ne, ni se zgodilo samo nogometašem Olimpije, nekaj podobnega je doživel tudi veliko večji klub od ljubljanskega.

Poraz Olimpije v tretjem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo proti portugalski Santa Clari niti ni bil tako zaskrbljujoč, kot je bil način, na katerega so izgubili. Varovanci Sava Miloševića v 180 minutah obračuna v okvir tekmečevega gola namreč niso sprožili niti enega strela.

No, v četrtek je še ena ekipa na Portugalskem doživela podobno usodo. Nihče drug kot Tottenham. Londončani, ki so še pred dvema letoma igrali v finalu lige prvakov, so v zadnjem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo gostovali pri Ferreiri. Domačini so dvoboj dobili z 1:0, gostje pa v okvir tekmečevega gola niso uspeli sprožiti niti enega strela, tudi sicer so v 90 minutah streljali zgolj dvakrat. Res je, da Nuno Espirito Santo ni imel na voljo vseh svojih najboljših mož, toda navijači takega izgovora ne kupijo. Rezultat Tottenhamu seveda omogoča, da v drugi tekmi izid obrne v svoj prid, toda tak klub, kot je londonski, si takšne blamaže vendarle ne bi smel privoščiti.

Ob tem lahko dodamo, da Ferreira šele petič v svoji 71-letni zgodovini igra v evropskih tekmovanjih. Prvič po osmih letih.