© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.08.2021 11:54:43

ARSENAL TARČA POSMEHA. Internet gori, oglasil se je tudi ogorčen predsednik države (FOTO + VIDEO)

Profimedia

Uvod v angleško premier ligo je postregel s presenečenjem. Ali pa tudi ne ...

Za navijače londonskega Arsenala poraz proti novinci pravzaprav ni presenetljiv, takšnih in drugačnih udarcev od svojih ljubljencev so namreč že vajeni. Bolečino je že zdavnaj zamenjal humor. Tako je bilo tudi po včerajšnjem porazu z 2:0, ko so splet preplavile norčave domislice na račun ubogih topničarjev.

arsenal navijac


Za malo ekipo iz zahodnega Londona, ki je med elito nazadnje nastopal pred 74 leti, ko se tekmovanje sploh še ni imenovalo premier liga, je bil začetek sezone seveda sanjski. Potem ko si je Brentford v minuli sezoni preko dodatnih kvalifikacij zagotovil napredovanje, je že na prvi tekmi proti eminentnemu mestnemu tekmecu osvojil tri toče, tako da je noč preživel na prvem mestu lestvice bržčas najmočnejšega državnega prvenstva na svetu.

Zgodovinski prvi zadetek za Brentford je 22. minuti dosegel Španec Sergi Canos, v 73. minuti pa je končni izid postavil danski reprezentant Christian Norgaard.

Arsenal ima ogromno navijačev po vsem svetu - tudi v Sloveniji in tudi na črni celini. Eden najbolj vnetih je predsednik Ruande Paul Kagame, ki je po tekmi na družbenih omrežjih izlil svoj gnev. "Brentford je zaslužil zmago, ampak navijači Arsenala se ne smemo navaditi na takšne rezultate. Vse to govorim kot veliki navijač. Mučimo se že celotno desetletje, imeli smo polno vzponov in padcev, a slednji so izrazitejši. Ali ne moremo imeti načrta, ki bi res deloval?"

Kagame se je obregnil tudi ob lastnike kluba, ki že več let ne investirajo dovolj denarja v klub, tako se ekipa ne krepi v zadostni meri. "Ekipa bi morala biti sestavljena na način, da bi zmagovala. Prepričan sem, da vsi vemo, kdo je odgovoren za to stanje. Upam, da se ta tega zaveda in sprejema to odgovornost. Konec."

Arsenal se že pet sezon ni uvrstil med najboljše štiri ekipe v ligi, torej se obenem v tem obdobju ni uvrstil v ligo prvakov. V zadnjih dveh sezonah je celo končal na zanj skromnem osmem mestu.