© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.05.2021 12:22:25

ODŠEL JE! Real potrdil odhod francoskega velikana, to so besede, s katerimi so se mu zahvalili za VSE!

Reuters

Real je potrdil, da trener Zinedine Zidane odhaja.

Zidane je odstopil s položaja, potem ko je madridski Atletico Jana Oblaka osvojil naslov španskega prvaka, za nameček je 13-kratni evropski prvak izpadel tudi v polfinalu lige prvakov in prvič po 11 sezonah ostal brez ene lovorike.

Italijanski novinar Fabrizio Romano je prek Twitterja objavil ekskluzivno vest o Zidanovem odstopu, o katerem sta nato poročala še španska športna dnevnika Marca in As ter radijska postaja Cadena Ser.

Nato je prišla še uradna potrditev kluba. Kot so zapisali pri Realu na spletni strani, je Zidane eden največjih mitov madridskega Reala in njegova legenda presega to, kar je bil kot trener in igralec tega kluba.

"Zdaj je čas, da spoštujemo njegovo odločitev in mu izrazimo hvaležnost za njegovo strokovnost, predanost in strast v vseh teh letih delovanja pri nas. Zaveda se, da je osvojil srca navijačev Reala in da bo Real vedno ostal njegov dom," so med drugim v sporočilu za javnost zapisali pri kraljevem klubu.

Gre za konec drugega Zidanovega obdobja na čelu Reala. Prvič je klub kot trener vodil januarja 2016 in ga popeljal do naslova španskega prvaka 2017 ter treh zmag v ligi prvakov, nato pa je konec maja 2018 klub zapustil.


K Realu se je vrnil leta 2019 in osvojil še en naslov la lige ter leta 2020 španski superpokal.