© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.04.2021 11:10:09

NEVERJETNO! Iličićeva Atalanta na laž postavila CELOTNO SUPERLIGO!

Profimedia

Atalanta Josipa Iličića šokirala javnost.

Medtem ko ducat ustanoviteljev superlige (Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Inter, Milan, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham) tarna, da ni mogoče zajeziti stroškov, je Atalanta pokazala, da vendarle obstaja tudi druga pot. Zasedba iz Bergama, ki je pet krogov pred koncem na drugem mestu prvenstvene lestvice in kot takšna na dobri poti, da prihodnjo sezono znova zaigra v ligi prvakov, bo za plače igralcev letos zapravila "zgolj" 39 milijonov evrov. Samo za primerjavo, Cristiano Ronaldo sam v Juventusu zasluži 31 milijonov letno.

Pri Atalanti sta po drugi strani najbolje plačana Duvan Zapata in Luis Mureil, ki v žep pospravita 1,8 milijona evrov letno.

Precej bolj razsipni od Atalante so nekateri drugi italijanski klubi. Že omenjeni Juventus denimo za plače igralcev letno potroši kar 205 milijonov evrov, Inter, ki ima scudetto na dosegu roke, pa 132. Milan je precej bolj skromen, toda še vedno bo za plače v letošnji sezoni zapravil dvakrat toliko kot Atalanta.