© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.04.2021 22:36:02

Spodrsljaj Leipziga, Bayern tik pred novim naslovom

Profimedia

Nogometaši Leipziga so v 30. krogu nemške lige presenetljivo izgubili na gostovanju pri predzadnjem Kölnu z 1:2. Bayern pa je tik pred naslovom prvaka, saj je premagal Bayer Leverkusen z 2:0.

Leipzig, za katerega je nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl igral celo tekmo, je v Köln prišel kot drugouvrščeni na lestvici. V prvem polčasu ni bilo golov, v prvi minuti drugega polčasa pa je Köln povedel po golu Jonasa Hectorja. V 59. minuti je Amadou Haidara z natančnim strelom z 20 metrov izid izenačil, a le minuto pozneje je Hector znova zadel in poskrbel za pomembno zmago v boju za obstanek.

Na vrhu pa je Leipzig bržčas izgubil boj za prvaka, saj je Bayern z zmago proti Bayerju pobegnil za deset točk, do konca sezone pa so še štirje krogi. Za Bayern, ki je tako pred devetim zaporednim naslovom prvaka, sta zadela Maxim Choupo-Moting v sedmi in Joshua Kimmich v 13. minuti.

Danes je še Arminia Bielefeld premagala Schalke z 1:0, slednji bo v novi sezoni igral med drugoligaši, Eintracht Frankfurt pa je ugnal Augsburg z 2:0 in vsaj začasno skočil na tretje mesto.

V sredo bodo še preostale tekme kroga, in sicer Borussia Dortmund - Union Berlin, Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach, Stuttgart - Wolfsburg in Werder Bremen - Mainz. Tekma Hertha - Freiburg je prestavljena, ker so Berlinčani zaradi več okužb v ekipi v karanteni.