© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.04.2021 08:35:16

Svetovna KRIZA ga je spravila na KOLENA, a Neymar na svoje rojake NI POZABIL! Takole jim še vedno POMAGA brazilski zvezdik!

Profimedia

Neymar in njegova družina imajo polne roke dela tudi na humanitarnem področju.

Da se je veliko delov sveta ob pandemiji znašlo na robu preživetja, je dejstvo. Prizadeto je svetovno gospodarstvo, utrpelo je neverjetno škodo.

Tudi brazilski nogometni zvezdnik je moral lani zapreti leta 2014 ustanovljen Inštitut Neymar ml.. Ta je v okraju Praia Grande, v katerem je zvezdnik PSG-ja odraščal, skrbel za revnejše otroke in mladostnike in tudi družine.

A čeprav je inštitut zaprt, pa nihče od 142 zaposlenih ni izgubil ne službe ne mesečnih dohodkov!

Neymarjev oče, ki bedi nad to humanitarno insitucijo, je pojasnil, da z družino in lastnimi sredstvi vzdržujejo celotno strukturo s 142 zaposlenimi. Ti v celoti tako prejemajo plače in prejemke, kajti na srečo, so delovna mesta in plače zaposlenih zavarovana in bodo tako tudi v prihodnje in ne glede na to, kako dolgo bo trajala pandemija.

Mesečni stroški za zaposlene znašajo vrtoglavih 900.000 evrov!

Neymar je z letnimi prihodki 95 milijoni evrov tretji največji zaslužkar med nogometaši. Pred njim sta bila lani le Lionel Messi (131 milijonov) in Cristiano Ronaldo (118 milijonov).