© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.04.2021 17:52:08

Kaj ZAHTEVA MESSI od predsednika, da ostane v BARCELONI! Plača? Okrepitve?

Profimedia

Verjetno najboljši nogometaš vseh časov bo ob koncu sezone 2020/21 prost igralec. Lahko si bo izbral klub po svoji želji, toda...

Argentinski zvezdnik Lionel Messi že celo življenje igra za Barcelono in preprosto povedano, nihče si prav dobro ne predstavlja, kako bi bilo, če bi nosil dres katerega drugega kluba. Messi si verjetno na vrat na nos tudi ne želi zbežati z Nou Campa, posebej zdaj ne, ko je prišel njegov zaveznik, ko je predsednik kluba postal Joan Laporta.

Po poročanju angleških medijev potekajo intenzivni pogovori med Messijem in Laporto, da bi 'mali čarovnik' ostal v katalonskem klubu. 

Messi je pripravljen ostati, toda Laporti je postavil nekaj pogojev oziroma je kar sestavil spisek pogojev, ki morajo biti izpolnjeni, če predsednik želi, da ostane v Barci.

Od pogojev sta pomembna dva, zanimivo, da pa ni omenjena Messijeva plača ob morebitnem podaljšanju pogodbe. 

1. Pripeljati dve ali tri izjemne okrepitve

2. Prenoviti ekipo s poudarkom na mladih igralcih 

Messi za Barcelono igra od leta 2004 in danes 33-letni Leo je izpostavil, da Barca v poletnem prestopnem roku potrebuje najmanj dva res kvalitetna igralca. Messi je verjetno razmišljal, da bi v Barco pripeljali njegovega prijatelja Sergia Aguera, toda za Laporto naj bi bil prvi cilj, da pritegne norveškega čudežnega dečka Erlinga Haalanda. Erling agent Mino Raiola je bil v četrtek na dvournem sestanku z Laporto v Barceloni. Odškodnina Borussii za Haalanda naj bi bila 170 milijonov evrov. 

Messi pa je imel v eni od zahtev zapisano tudi to, da se mora prenoviti moštvo in nasloniti na mlade upe Barce kot so Ansu Fati, Ilaix Moriba in Pedri. Messi naj bi bil tudi zadovoljen s tem, da kot trener v klubu ostane Ronald Koeman.