© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
15.03.2021 20:41:55

ŠOK v Maksimirju! Zoran Mamić MORA v ZAPOR, Dinamo prisiljen iskati NOVEGA TRENERJA

Reuters

Do nadaljnjega bo ekipo vodil Damir Krznar,

Zagrebški Dinamo se je znašel v velikih težavah, serijski hrvaški prvaki bodo morali poiskati novega trenerja. Vrhovno sodišče je namreč objavilo pravnomočno sodbo v primeru bratov Zdravka in Zorana Mamića, Damirja Vrbanovića in Milana Pernarja, da so oškodovali zagrebški klub za najmanj 15,3 milijona evrov, kot tudi državni proračun za skoraj 1,6 milijona evrov.

Zdravku Mamiću, ki se že nekaj časa skriva v Bosni in Hercegovini, so potrdili šestinpolletno zaporno kazen, Zoranu Mamiću pa so jo znižali za tri mesece in zdaj znaša štiri leta in osem mesecev. Dinamo se sicer pripravlja na povratno tekmo osmine finala lige Europa s Tottenhamom, ki je na svojem stadionu slavil z 2:0, proti Londončanom bo ekipo vodil dozdajšnji pomočnik Damir Krznar. Zakon o športu namreč pravi, da pravnomočno obsojene osebe - med drugim - ne smejo biti trenerji ali športni direktorji kluba.

Dinamo bi moral po zakonu osem dni po izreku sodbe prekiniti pogodbo z Zoranom Mamićem, zato so nekateri pričakovali, da bo v četrtek morda vendarle še vodil svoje varovance proti zasedbi Joseja Mourinha. A če bi bil zares ob igrišču, bi bilo zanimanje javnosti gotovo ekstremno in nogomet ne bi bil v ospredju, zato je Zoran Mamić medtem povlekel pričakovano potezo - odstopil je kot trener in športni direktor.