© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.02.2021 16:00:58

SAJ NI RES, PA JE! Nekdanji Bišćanov klub kupil novega vezista, ODŠKODNINA pa je šokirala hrvaško javnost

Dreamstime

Drugoligaša sta se dogovorila za posel, ki pri naših južnih sosedih dviga prah.

Tako Cibalia kot tudi Rudeš sta nekdanja prvoligaša, danes pa delita usodo v hrvaški drugi ligi. Nogometaš kluba iz Vinkovcev, 21-letni nadarjeni vezist Rene Šarić, je padel v oko strokovnemu vodstva malega zagrebškega kluba, ki je bil pred leti, ko je začel sodelovati s španskim Alavesom, hit, se pod vodstvom Igorja Bišćana uvrstil tudi v prvo ligo - a potem izgubil španskega partnerja, trener pa mu je pobegnil k Olimpiji.

A v Rudešu se še naprej trudijo. Ko so na vsak način želeli v svoje vrste zvabiti Šarića, so v pogajanjih z vodstvom Cibalie naleteli na neobičajno odškodnino. "Trije aluminijasti goli in še mreže za povrh," so svojo zahtevo na mizo postavili Vinkovčani. Športni direktor Cibalie Krešimir Tomić je poudaril, da pač nihče pod pogodbo iz kluba ne bo odšel brez nadomestila, češ da so ti časi preteklost. "Res je, da Šariću poleti poteče pogodba, da bo poleti prost igralec in zanj ne bi več dobili ničesar. V zimskem premoru je skupaj s starši in agentom zahteval papirje, a brez odškodnine. Včasih je bila to praksa v tem klubu, zdaj pa ne več. Igralec pod pogodbo ne more kar oditi."

Zgodba o prestopu Šarića v Rudeš se je dolgo vlekla in po besedah Tomića ni bila niti malo prijetna. No, rešitev se je vendarle našla, tako da Cibalia ni oškodovana. Na drugi strani je fant prestopil v klub, v katerega je želel. "Ker Rudeš nikakor ni želel plačati odškodnine, je agent uredil, da bo obveznost poravnal s tremi aluminijastimi goli ter mrežami, katerih vrednost je ocenjena na 45 tisoč kun, kar je nekaj manj kot 6 tisoč evrov, je pojasnil športni direktor Vinkovčanov. V mladinski šoli Cibalie so presrečni, saj so si želeli ravno golov. Skratka, vsi so zadovoljni. "No, razen agenta," je hudomušno dodal Tomić.