© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.02.2021 17:07:00

HRVAŠKA V ŠOKU! Huligani NAPADLI Rožmanove jutrišnje tekmece, policija v polni pripravljenosti

Profimedia & SN

Jutri se bosta na Reki v zaostali tekmi pomerila velika jadranska tekmeca Rijeka in Hajduk.

Grd uvod v derbi. To je skupni imenovalec poročanja hrvaških medijev o nočnem neljubem incidentu pred hotelom v Opatiji, kjer derbi pričakuje splitska ekspedicija. Nogometaši in vodilni ljudje Hajduka po gostovanju v Osijeku prav v tem letoviškem mestu v neposredni bližini Reke pričakujejo obračun z Rijeko.

V noči na torek je pred hotel prišla skupina 20 huliganov (domnevno gre za pripadnike navijaške skupine Armada), ki so začeli motiti javni red in mir. Milo rečeno, saj so v navalu razbojništva odtrgali registrsko tablico z enega od kombijev Hajduka, poskušali poškodovati še avtobus, obenem so v hotel metali steklenice in druge predmete ter vzklikali žaljiva sporočila. Glasne verbalne provokacije in ropot seveda niso ostali neopaženi, tako so se igralci in člani strokovnega vodstva hitro dvignili na noge, se pojavili na oknih, malo zatem pa so želeli obračunati z napadalci. Ti so še pred prihodom policije zapustili kraj dogajanja in izginili v noč.

Policisti so takoj okrepili varovanje hotela, tako bo ostalo do jutrišnje tekme. Rijeka je pod vodstvom slovenskega stratega Simona Rožmana po nedavnem preobratu v Zagrebu proti Lokomotivi favorit. Hajduk je na drugi strani izgubil tri od zadnjih štirih tekem, nazadnje je bil poražen v gosteh pri Osijeku. Jadranska tekmeca sta sicer na lestvici soseda, a imajo Rečani ob dveh tekmah manj sedem točk naskoka.