© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.02.2021 11:39:55

NORO! Bayern s tekme na letalo, tam pa ŠOKANTEN ZAPLET! Namesto poleta na SP so CELO NOČ ...

Neverjeten zaplet na Bayernovi poti na svetovno prvenstvo.

Bayernov načrt je bil tak, da bi mu bilo treba prestavljati čim manj tekem. Bavarci so želeli v petek zvečer v Berlinu odigrati prvenstveno tekmo, nato pa v nemški prestolnici takoj skočiti na letalo in odleteti v Doho v Katar, kjer jih v ponedeljek čaka polfinale svetovnega klubskega prvenstva. Le kaj bi šlo lahko narobe, kajneda? No, kot se je izkazalo, Bavarci kljub svoji pregovorni natančnosti niso pomislili na eno "malenkost", ki jim je stvari pošteno zapletla. 

Bayern je premagal Hertho, povečal svojo prednost na prvenstveni lestvici in bil ob 22:45 že na letališču. Predviden odhod je bil ob 23:15 in vse se je zdelo v najlepšem redu. Toda nekaj manjših zapletov je polet premaknilo za toliko časa, da so bili igralci že na letalu, ko je ura odbila polnoč. Vse lepo in prav, toda po trenutni zakonodaji letala iz Berlina ne smejo vzletati po polnoči, Bayern pa ni imel posebnega dovoljenja. Ker je mislil, da ga ne bo potreboval. 

 Tako je namesto poleta v Katar sledilo nekaj povsem drugega. Ekipa je prespala kar na pisti na letalu in proti Katarju poletela ob 6:50 v soboto zjutraj. Težava pri tem ni v spanju na letalu, kajti klubski sponzor Qatar Airways je pripravil letalo za spanje, saj ej bilo tako ali tako mišljeno, da bodo igralci spali med peturnim letom. Je pa Bayern izgubil ogromno časa in porabil velik del današnjega dneva za potovanje namesto za priprave na tekmo z egipčanskim Al Ahlyjem.