© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.01.2021 14:17:26

Hud udarec za 'SUPERLIGO': Velikan obrnil hrbet tekmovanju ZA ELITO, tu so podrobnosti ...

Twitter/UEFA

Kaj se dogaja s superligo?

Nogometno javnost je pred časom močno zatresla namera nekaterih največjih nogometnih evropskih klubov, ki si želijo ustanoviti lastno tekmovanje. 'Superliga' bi bila ustanovljena zgolj za najboljše in najbogatejše klube, ki bi si tako zagotovili astronomske prihodke, hkrati pa bi to pomenil hud udarec manjšim klubom, ki jim že prihodek iz samih kvalifikacij za evropska tekmovanja pomeni ogromno.

Tekmovanje v nastajanju naj bi imelo celo narejen načrt, sklenjen dogovor z nekaterimi velikimi sponzorji, začelo naj bi se v sezoni 2022/23, zdaj pa doživelo hud udarec. Predsednik Juventusa Andrea Agnelli, ki naj bi bil eden glavnih podpornikov 'superlige', je zdaj podprl Uefo in spremembe, ki si jih evropska nogometna zveza želi vpeljati v elitno ligo prvakov.

Ni skrivnost, da si vodstvo tekmovanja želi spremembe v aktualnem sistemu tekmovanja, največja razlika pa bo v skupinskem delu tekmovanja. Če bo Uefa uspešno izpeljala načrt, bomo v prihodnje spremljali eno skupino z 32 ekipami oziroma 36 ekipami, dogovoriti pa se morajo o številnih drugih podrobnostih, kot so denimo kvalifikacije za popolnitev tekmovanja.