© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.12.2020 14:39:57

Uf, kakšen NAPAD na Messija: Mah, dajte mir, SAJ NISTE RESNI, on je DAAAAALEČ ...

Profimedia

S tem ko je zabil gol številka 644 za Barcelono, je Lionel Messi postal nogometaš z največ doseženim zadetki v dresu enega kluba.

Takrat je za zadetek prehitel Pelejevo najboljšo znamko, Brazilec je namreč v dresu Santosa v polno meril 643-krat. Toda stvari so se zdaj zapletle, in to močno. Oglasili so se odgovorni iz Santosa, ki pravijo, da Messijeva znamka še zdaleč ni rekordna.

Pri tem navajajo podatek, da je Pele za Santos v resnici zabil 1091 golov in da so mu jih 448 neupravičeno 'izbrisali'. Te je Pele dosegel na različnih prijateljskih tekmah v dresu Santosa. "Nekateri analitiki pravijo, da so bili ti zadetki doseženi na prijateljskih tekmah s slabšimi nasprotniki. V vsakem primeru so bile tudi te tekme odigrane v uradni opremi, po vseh pravilih igre in so tudi uradno zabeležene. Tudi za prijateljske dvoboje je treba dobiti odobritev zveze. Kako močan je tekmec, pa za statistiko sploh ni pomembno. Zadetek proti Eibarju je vreden toliko kot tisti proti Valencii. Gol proti surinamskemu Transvalu pa toliko kot tisti, ki ga Realu zabiješ na stadionu Santiago Bernabeu," pravijo pri Santosu.