© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.12.2020 12:23:17

Gattuso pokazal, KAKŠNO OKO je skrival pod prevezo in šokiral: Govorijo, da imam še mesec življenja ... (foto)

Legendarni Italijan Gennaro Gattuso je spregovoril o bolezni, s katero se bori že deset let.

Legenda italijanskega nogometa je odkrito spregovorila o zdravstvenih težavah, s katerimi se spopada že deset let. Gennaro Gattuso je v zadnjem obdobju svojo ekipo vodil z vpadljivo prevezo prek očesa, zdaj pa je končno razkril, kaj se v resnici dogaja.

Strateg Napolija je po remiju s Torinom snel prevezo in se pokazal, saj ima dovolj skrivanja pred radovedno javnostjo. "Predvsem tistim otrokom, ki mislijo, da niso lepi, želim povedati, da je življenje čudovito in da se je potrebno soočiti z vsemi ovirami. Ne smete se skrivati, ne delajte si skrbi, življenje je lepo. Moj problem z očmi bo minil in vrnil se bom še lepši kot prej. Bral sem, da sem umrl oziroma da so imam še mesec dni življenja, kar ni res. Lahko ste mirni, ne bom umrl, še sem živ," je po remiju s Torinom dejal Gattuso in nadaljeval: "Imam miastenijo, že deset let se borim s to boleznijo, tokrat je izbruhnila tretjič. Tokrat najhuje, ampak vse mine in tudi tokrat bo. Oko se bo popravilo, slabše vidim, težko je stati na nogah, ampak lahko samo norec, kakršen sem jaz, to prenese. V življenju so tudi hujše stvari, počnem tisto, kar mi je všeč, to je moje življenje. Če bi moral izbirati, kako bom zapustil ta svet, bi ga zapustil tam, kjer sem preživel vse življenje. Na igrišču."

Miastenija je sicer avtoimuna bolezen, ki prizadene živčno-mišične stike. Simptomi so različni, najpogosteje pa oslabijo očesne mišice, sledi tudi okvara vida.