© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.12.2020 23:16:19

Real ni dopustil presenečenja, ŠOK za HANDANOVIĆA! Inter ostal brez Evrope ...

Reuters

V izločilnih bojih lige prvakov bodo nastopili trije slovenski nogometaši. Kevinu Kamplu z Leipzigom, ki si je mesto v osmini finalu zagotovil že v torek, sta se danes pridružila Josip Iličić z Atalanto in Jan Oblak v Atletico Madridu. Inter Samirja Handanovića je zasedel zadnje mesto v skupini in tako končal evropsko sezono.

Inter ni uspel na domačem terenu premagati Šahtarja, ki je tako napredoval v šestnajstino evropske lige. Tekma se je končala z rezultatom 0:0.

Atletico Madrid je na gostovanju v Salzburgu potreboval zgolj točko, osvojil pa je vse tri. V 39. minuti je zadel Mario Hermoso, končnih 2:0 pa je v 86. minuti postavil Yannick Carrasco.

Medtem ko sta bila oba slovenska čuvaja mreže v vratih vseh 90 minut, je Josip Iličić zmago Atalante pospremil s klopi. Italijani so zmagali v Amsterdamu z zadetkom Luisa Muriela v 85. minuti.

Kot zmagovalci skupin so se v osmino finala uvrstili Bayern München, Real Madrid, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Borussia Dortmund, Juventus in PSG, z drugega mesta pa so napredovali Atletico Madrid, Borussia Mönchengladbach, Porto, Atalanta, Sevilla, Lazio, Barcelona in Leipzig.

V šestnajstino finala evropske lige se selijo Salzburg, Šahtar Donjeck, Olympiakos, Ajax, Krasnodar, Brugge, Dinamo Kijev in Manchester United.

Žreb parov osmine finala bo v ponedeljek, 14. decembra, v Nyonu, termini tekem pa so 16., 17., 23. in 24. februar ter 9., 10., 16. in 17. marec 2021.