© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.09.2020 22:49:24

Toča golov in velike težave za prvaka! Mučenje s povratnikom v eliti!

Reuters

Nogometaši Liverpoola so z zmago začeli sezono 2020/21 v elitni angleški ligi, v kateri branijo naslov prvaka. Tokrat so gostili povratnika med elito Leeds in ga ugnali s 4:3.

Že prvi polčas je bil precej razburljiv, saj je najprej Liverpool zadel po najstrožji kazni Mohameda Salaha (4.), v 12. je izenačil Jack Harrison, v 20. je rdečim novo prednost prinesel Virgil van Dijk, v 30. pa jo je spet izničil Patrick Bamford. V 33. minuti pa je Salah postavil izid polčasa z lepim strelom tik ob stičišču prečke in vratnice. Mateusz Klich je v 66. poskrbel za novo izenačenje varovancev Marcela Bielse, v 88. minuti pa je za zmago izbrancev Jürgena Kloppa novo enajstmetrovko unovčil Salah.

Uvodno tekmo sezone sta sicer zgodaj popoldne odigrala še en povratnik med prvoligaše Fulham in Arsenal. Slednji je bil precej boljši tekmec in zasluženo zmagal s 3:0, pri čemer se je izkazal novinec v dresu topničarjev Willian, ki je asistiral pri dveh zadetkih. Zadnji nogometaš Arsenala z dvema podajama v prvem nastopu za Arsenal je bil Ray Parlour leta 1992 proti Liverpoolu. Med strelce so se sicer vpisali Alexandre Lacazette (8.), Gabriel Magalhaes (49.) in Pierre-Emerick Aubameyang (57.).

V soboto je bil na sporedu še obračun Crystal Palacea in Southamptona, ki ga je z 1:0 dobil prvi, zvečer je bila na sporedu tekma med West Hamom, klubom, katerega navijači so po anketi The Athletica najmanj optimistični pred sezono, in Newcastlom.