© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.08.2020 20:05:57

BOMBA IZ BARCELONE! Messi se je odločil in klubu RAZKRIL svojo voljo

Profimedia

Ali bo ostal? Ali bo odšel? Ali bo ostal? Ali bo odšel? Ali bo ostal? Ali bo odšel? Ali bo ostal? Ali bo odšel?

Z vprašanjem, ali bo Lionel Messi po 16 letih zapustil Barcelono, se že dalj časa ukvarjajo vsi. Ves nogometni svet zre v katalonsko prestolnico, kjer se dogajajo veliki premiki in rešuje usoda najboljšega igralca na svetu. Novi trener Ronald Koeman je z njim opravil pogovor, ki pa Messija ni zadovoljil. V novi projekt brez Luisa Suareza, Artura Vidala in številnih drugih nosilcev moštva očitno ne verjame. Pri 33 letih želi poskusiti še nekaj drugega ali pa le zbežati z ladje, ki se sicer ne potaplja, a v zadnjem času ne pluje v mirnih vodah.

Danes je argentinski teve kanal TyC Sports objavil ekskluzivno novico, da je Messi v klubsko pisarno poslal sporočilo, da želi zapustiti Barcelono. To v tem trenutku še ne pomeni, da bo novo sezono začel v drugi ekipi. To je pravzaprav začetek pogajanj s klubom, to je znak vsem vpletenim odvetnikom, da začnejo reševati gordijski vozel. Messijeva pogodba namreč vsebuje klavzulo, po kateri lahko po vsaki sezoni zapusti klub brez odškodnine, sicer pa je ta astronomska - 700 milijonov evrov.

Klubski veljaki so prepričani, da je klavzula to poletje potekla 10. junija, Messi pa si vse skupaj razlaga drugače, češ da se je zaradi pandemije koronavirusa sezona zavlekla v avgust, zato lahko to posebno določilo izkoristi zdaj, torej po končani sezoni.

V zadnjem obdobju, ko je postal odhod Messija iz katalonske prestolnice nogometna tema številka ena, so se pojavili interesenti za njegove usluge. Prva v vrsti sta Manchester City in Inter, omenja se tudi PSG, kot zadnji pa se je v bitko zanj podal še Manchester United.

Messi je z Barcelono osvojil 34 lovorik, s 634 zadetki je najboljši strelec kluba v zgodovini in za Xavijem drugi po številu odigranih tekem (737).