© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
23.08.2020 19:28:50

Kovač pri Monacu debitiral s točko

Reuters

Francoski nogometni prvoligaši so končali nepopolni 1. krog nove, 83. sezone. Monaco je pod vodstvom novega stratega, Hrvata Nika Kovača, kljub terenski prevladi igral 2:2 proti Reimsu.

Monaco, ki je zamenjal pet trenerjev v zadnjih dveh letih, je po 21 minutah izgubljal že z 0:2, potem ko sta zadela Boulaye Dia (5.) in El Bilal Toure (21.). Axel Disasi je tik pred polčasom zmanjšal zaostanek, Benoit Badiashile pa je v 55. minuti postavil končni izid.

Lorient je po preobratu v drugem polčasu s 3:1 ugnal Strasbourg, Nimes pa s 4:0 Brest. V zadnji tekmi kroga je Nice premagal Lens z 2:1.

Angers je že v soboto v gosteh premagal Dijon z 1:0, Lille in Rennes pa sta se razšla z 1:1. Uvodna tekma prvenstva med Bordeauxom in Natesom se je končala z 0:0.

Sezono bi sicer morala odpreti Marseille in St. Etienne, a so dvoboj zaradi štirih pozitivnih nogometašev na novi koronavirus pri gostiteljih prestavili za nedoločen čas.

Prvi krog nove sezone je tudi sicer osiromašen, zaradi evropskih obveznosti so prestavili tudi tekmo PSG proti Metzu in Lyona proti Montpellierju.

Že nekaj dni pred začetkom je bilo tudi jasno, da je bilo v pripravah na sezono 2020/21 37 pozitivnih primerov na novi koronavirus, vendar po pravilih francoske lige tekme prestavijo šele, če je v posamezni ekipi presežejo tri okužbe.