© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.08.2020 13:44:55

V Madridu UMIRAJO OD SMEHA: Poglejte, kaj je naredil NOVI TRENER BARCE, ko je nazadnje vodil NEKI KLUB

Ronald Koeman
Ronald Koeman
Reuters

Zdaj, ko je pravzaprav že jasno, da bo novi trener Barcelone postal Ronald Koeman, so mediji izbrskali marsikatero zanimivost o Nizozemcu.

Enega izmed zelo zanimivih podatkov je razkril tudi sloviti ESPN, ki se je dotaknil Koemanovega službovanja na klopi angleškega premierligaša Evertona. Nizozemski strokovnjak je namreč, preden je sedel na klop nizozemske reprezentance, vodil karamele iz Liverpoola, toda na njihovi klopi se je zadržal zelo kratek čas. In bil vse prej kot uspešen ... 

Kot so razkrili pri ESPN-u, je Ronald Koeman pred začetkom sezone 2017/18 za nakupe novih nogometašev porabil največ v zgodovini Evertona, skupaj kar 174 milijonov dolarjev (okrog 146 milijonov evrov), toda kljub velikemu zapravljanju z Evertonom ni bil uspešen. Odpustili so ga po le devetih tekmah, ko je bil Everton na položajih, ki na koncu sezone vodijo v drugi rang angleškega klubskega tekmovanja. No, je pa bil zato precej uspešnejši na klopi Nizozemske, z njo se je uvrstil na evropsko prvenstvo, v ligi narodov pa je zaigral v velikem finalu, ko je moral priznati premoč Portugalski.