© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.07.2020 08:28:34

Jorge Jesus odhaja iz Flamenga in (znova) prevzema Benfico

Po poročanju brazilskih in portugalskih športnih medijev bo znani portugalski trener Jorge Jesus zapustil Flamengo iz Ria de Janeira ter v prihodnji sezoni znova prevzel strokovne vajeti pri Benfici iz Lizbone. Novico o tem je na Instagramu potrdil tudi sloviti klub iz portugalske prestolnice.

Petinšestdesetletni Jorge Jesus je Benfico že vodil med letoma 2009 in 2015 ter z njo trikrat osvojil domače prvenstvo, dvakrat pa se je prebil tudi v veliki finale evropske lige. Med letoma 2015 in 2018 je vodil Sporting iz Lizbone, lani pa je prevzel ekipo iz najbolj razvpitega brazilskega mesta.

V vsega 13 mesecih je Flamengo pod njegovim vodstvom osvojil kar pet pokalov, slavil je v pokalu libertadores in južnoameriškem superpokalu, na domačih tleh pa je osvojil brazilsko prvenstvo in pokal ter prvenstvo Ria de Janeira.

Brazilski mediji že na dolgo in široko pišejo o novem trenerju Flamenga, največ možnosti pa imata nekdanji brazilski in portugalski selektor Luiz Felipe Scolari ter nekdanji brazilski reprezentant Renato Gaucho.