© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.06.2020 12:57:21

PRIZNAL JE, italijanski zvezdnik NI MOGEL OSTATI TIHO: Zelo sem JEZEN na Ronalda in Messija!

vszi

Po koncu nogometne kariere se je Filippo Inzaghi posvetil trenerskemu poslu.

Izjemni napadalec je doslej vodil Milan, Venezio in Bologno, junija lani pa je sedel na klop Beneventa, s katerim se je v tej sezoni dobesedno sprehodil skozi serie B. V 28 krogih je izgubil zgolj enkrat, pred drugim Crotonejem pa si je nabral kar 20 točk prednosti.

Toda Inzaghi je navduševal že v igralskih časih, kariero pa je končal leta 2012. Z Milanom je dvakrat osvojil ligo prvakov, prav tako ima tri naslove državnega prvaka (dva z Milanom in enega z Juventusom), leta 2006 pa je z italijansko izbrano vrsto osvojil naslov svetovnega prvaka. Ob tem v oči bode tudi njegov dosežek iz lige prvakov, v kateri je v 115 nastopih zabil kar 70 golov, toda ravno to je nekaj, kar ga muči, in to je tudi priznal: "Cristiana Ronalda zaradi njegovega načina treninga dela in igre v slačilnici velikokrat uporabim kot primer, ampak sem zelo jezen nanj. In na Messija. Zaradi njiju sta moj in Raulov dosežek v ligi prvakov videti zelo skromno, saj so najine številke veliko manj impresivne od njunih," je bil odkrit 46-letni bivši nogometaš.

Pri tem lahko dodamo, da je Cristiano Ronaldo v 177 tekmah lige prvakov zabil 131 golov, Lionel Messi pa je pri številki 117, ki jo je dosegel v 145 tekmah.