© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.05.2020 15:40:45

ZAHTEVATA 40 MILIJONOV! ‌In to še ni vse, predsedniku Fife Gianniju Infantinu grozi – ZAPOR!!!

Reuters

Se mednarodni nogometni zvezi (Fifi) obeta nov škandal?

Izumitelja razpršila, ki ga sodniki uporabljajo za označevanje prostih strelov, tožita Fifo. Zahtevata 40 milijonov dolarjev odškodnine in zaporno kazen za Giannija Infantina.

Pablo Silva in Heine Allemagne trdita, da se je Fifa brez njunega dovoljenja samovoljno odločila, da bodo sodniki po vsem svetu uporabljali njuno razpršilo. Zaradi kraje patenta sta vložila tožbo proti organizaciji in vsem vodilnim možem, tako bosta pravico poiskala na sodišču.

"Zahtevala bova, da Infantino in preostali odgovorni končajo za zapahi. Zahtevava tudi primerno denarno odškodnino," je dejal Silva.

sodnik
Profimedia



Gospoda tudi trdita, da sta imela dogovor z nekdanjima vodilnima v Fifi, a Seppom Blatterjem in Juliom Grondono, glede pravic za uporabo spreja ob nadomestilu 40 milijonov dolarjv. Vendar, po smrti Grondone in po vseh škandalih v krovni nogometni organizaciji na svetu je Fifa brez upoštevanja tega dogovora in seveda brez poravnane odškodnine začela uporabljati sprej, a pod imenom drugega proizvajalca.

"Bila sva zelo potrpežljiva, ko pa sva videla, da sprej uporabljajo na svetovnem prvenstvu v Rusiji, čeprav je uporabo brazilsko sodišče prepovedalo, sva ponorela," je še doddal Silva, ki je napovedal, da bo tožbo obravnavalo tudi sodišče za patentne pravice v ZDA.

Če bosta Silva in Allemagne uspela in dokazala, da je Fifa sprej uporabljala brez dovoljenja, bi lahko dobila celo maksimalno odškodnino v višini 100 milijonov dolarjev.