© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.05.2020 12:19:44

Ni še KONEC! Real in Barcelona v precej večjih težavah: Igralcem grozijo dodatni ukrepi ...

Reuters

Madridski Real razmišlja o dodatnih ukrepih, kako privarčevati dodaten denar.

Kriza, ki jo je povzročila pandemija koronavirusa, je dodobra zarezala v svetovni nogomet. Nekaj klubov je že razglasilo stečaj, nogometaši so morali pristati na znižanje plač, na varčevalne ukrepe pa niso imuni niti nogometni velikani.

Madridski Real je aprila svojim igralcem znižal plače za 10 odstotkov, če se sezona ne bo nadaljevala, pa jim bodo odvzeli 20 odstotkov plače. A to ni edini ukrep, ki ga bodo morali sprejeti zaradi velikanskega izpada dohodkov. Kot poročajo španski mediji, v klubu razmišljajo o dodatnih varčevalnih ukrepih, vse bolj se zdi, da bodo nogometaši to občutili tudi v prihodnji sezoni. Vodstvo kluba naj bi v prihodnjih dneh sprejelo odločitev, da bodo vsem igralcem pred začetkom sezone 2020/21 plače znižali za 30 odstotkov in na ta račun privarčevali zajetno vsoto denarja.

Kot še poroča As, bo enak ukrep sprejela tudi Barcelona, ki za plače igralcev porabi daleč največ denarja. Katalonci pričakujejo, da bi s tem ukrepom privarčevali 230 milijonov evrov, s čimer bi lahko vsaj malce ublažili finančni primanjkljaj. Velja dodati, da so nogometaši Barcelone aprila pristali na kar 70-odstotno znižanje plač, s čimer pa so naredili predvsem uslugo tistim zaposlenim v klubu, ki služijo precej manj. Tem vodstvo katalonskega velikana ni znižalo plač.