© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
29.04.2020 16:36:06

Ga žene tudi DENAR? Katalonska legenda še ne bo končala kariere, je razlog tudi OGROMEN ZASLUŽEK?

Profimedia

Andres Iniesta se še ne spogleduje z upokojitvijo.

Andres Iniesta, nekdaj eden najboljših nogometašev španske reprezentance in katalonskega velikana Barcelone, ki si kruh služi na Japonskem, je v pogovoru za svoj nekdanji klub dejal, da še ne razmišlja o upokojitvi. Iniesta je teden dni po premieri dokumentarnega filma Andres Iniesta - Nepričakovani junak zatrdil, da še vedno uživa v nogometu.

Petintridesetletni "čarovnik" sredine igrišča je v Kobeju na Japonskem, saj se je maja 2018 pridružil tamkajšnjemu klubu Vissel Kobe. V svoji drugi sezoni v deželi vzhajajočega sonca je vodstvo lige po le enem krogu prvenstvo zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedalo za nedoločen čas. "Na slovo od nogometa še vedno gledam kot na nekaj, kar je nekje v daljni prihodnosti. Fizično se zelo dobro počutim, prav tako mentalno, motivacije mi ne manjka," je dejal Iniesta.

"Čeprav smo zaradi koronavirusne krize ta čas doma, ne posedamo, ampak sledimo navodilom za trening ter upamo, da se bom čim prej vrnili v normalno rutino," si želi španski zvezdnik, ki na Japonskem zasluži po 30 milijonov dolarjev (28 mio evrov) na sezono. "Sicer pa smo ta čas izkoristili za družino, saj ga imamo sicer za druženje precej manj," je še dejal Iniesta.

Za zdaj je na Japonskem še precej mirno, ocenjuje nogometaš, številke okuženih še niso tako visoke: "Zdaj čakamo, kdaj bomo lahko nadaljevali prvenstvo." Japonsko prvenstvo J1-league upa na vrnitev 9. maja.