© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.04.2020 09:24:38

V Angliji nastaja SUPERVELIKAN! 300 MILIJARD težki lastnik si želi TRI SUPERZVEZDNIKE in za trenerja ...

Bo Anglija dobila novega supervelikana?

Tradicija Newcastla je bogata, zato lahko črno-bele že uvrstimo v kategorijo večjih angleških premierligašev. Toda po poročanju številnih otoških medijev bi lahko Newcastle postal čisto pravi supervelikan. Vse bližje naj bi bil namreč prevzem kluba, črno-bele želi kupiti konzorcij iz Saudove Arabije, na čelu katerega je Saudijski princ Mohammed bin Salman. Za 80 odstotkov deleža Newcastla saudski konzorcij zdajšnjemu lastniku Miku Ashleyju ponujajo 300 milijonov funtov (340 milijonov evrov).

Omenjeni konzorcij je težak kar 260 milijard funtov (294 milijard evrov), s čimer bi Newcastle dobil z naskokom najbogatejšega lastnika v premier ligi. Samo za primerjavo, lastiki Manchester Cityja so težki 23 milijard funtov (26 milijard evrov), Chelseajev Roman Abramovič ima pod palcem 10 milijard funtov (11,3 milijard evrov) in tako dalje ...

To seveda pomeni, da bo kar naenkrat Newcastle z velikimi finančnimi vložki, ki se obetajo, postal pomemben igralec v premierligaškem nogometu. Po poročanju številnih angleških medijev naj bi saudski konzorcij v klub dajal finančne injekcije v višini 200 milijonov funtov. Vsakih nekaj mesecev! In v prvem paketu naj bi črno-beli poskrbeli za izboljšanje kadra.

Kot prvo naj bi se zelo resno majal stolček zdajšnjemu trenerju Steveu Bruceu, prvi favorit za klop Newcastla pa je eden izmed najboljših trenerjev na svetu Mauricio Pochettino, ki je po odhodu iz Tottenhama še vedno prost. Ob Argentincu se zelo resno omenja tudi ime Massimiliana Allegrija, nekdanjega trenerja Juventusa, bolj sramežljivo se piše tudi o Rafaelu Benitezu, trenutnemu trenerju kitajskega Daliana, ki je že sedel na črno-beli klopi in ki ga imajo navijači radi ter o Lucienu Favreju, strategu dortmundske Borussie. Prvi favorit je Pochettino.

Angleški mediji so se razpisali tudi o poboljšanju igralskega kadra črno-belih. In najverjetnejši novi lastniki Newcastla so že sestavili seznam prvih treh nogometašev, ki jih želijo pripeljati na St. James' Park. Gre za tri superzvezdnike, ki se jim poleti izteče pogodba s svojimi dozdajšnjimi delodajalci, kar pomeni, da Newcastlu zanje ne bi bilo treba plačati odškodnine. Prvi je Edinson Cavani, zvezdniški napadalec PSG-ja, drugi je Brazilec Willian, dolgoletni član Chelseaja, tretji pa je Dries Mertens, izkušeni belgijski napadalec, ki v zadnjih sezonah blesti v dresu Napolija.