© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.04.2020 12:35:20

Gospod 'KIKS' po dveh letih pojasnil razlog za svoje spodrsljaje in RAZKRIL, da so mu GROZILI S SMRTJO

Profimedia

Še do danes si ni opomogel, stalno je na tapeti. Nemški vratar Loris Karius velja za izjemno nespretnega vratarja.

Šal na njegov račun nikakor ne zmanjka, od vrhunca njegovih spodrsljajev pa zdaj mineva približno dve leti. Spomin na finale lige prvakov v Kijivu ne bo nikoli zbledel. Takrat je madridski Real s 3:1 odpravil Liverpool in še tretjič zapored osvojil naslov evropskega prvaka, glavni krivec za poraz Angležev pa je bil prav vratar Karius. Po dveh njegovih katastrofalnih napakah sta zadetek za Špance dosegla Karim Benzema in Gareth Bale.

Danes 26-letni Nemec ne more pozabiti vseh žaljivk in groženj, ki je prejel po tej finalni tekmi. "Grozili so mi s smrtjo, vendar tega pač nisem mogel vzeti najbolj resno. To so ljudje, ki se oglašajo anonimno in ne pokažejo svojega obraza. Igralci prejemamo brutalna sporočila preko družbenih omrežij. Če bi vse to prebral, vsaj dva dneva ne bi mogel zaspati," je v pogovoru za Sport Bild dejal Karius.

Potem je razkril, da je v finalu prejel močan udarec v glavo od Sergia Ramosa. Nekaj dni pozneje se je pokazalo, da je pri tem utrpel pretres možganov, tako je večino časa v drugem polčasu branil v tem stanju.

"Noro je, kaj vse lahko ljudje napišejo pod krinko anonimnosti. Žaljivke, diskriminacija, tudi rasizem. Ne morem kriviti navijačev, če nam žvižgajo. Profesionalec sem in to moram sprejeti. Vendar žaljivke in grožnje s smrtjo ... to je vendarle preveč," je še dodal vratar.

Potem je še dodatno pojasnil: "Moral bi biti bolj agresiven, ko sem govoril v javnosti. Še posebej takrat, ko sem dobil rezultate glede pretresa možganov, kar je seveda vplivalo na mojo predstavo. Po njej so me mnogi napadali, bili so udarci pod pasom. Nikoli nisem izkoristil tega izgovora, nisem izpostavljal udarca v glavo. Vendar ne morem razumeti, da so lahko ljudje tako zlobni do nekega, ki je poškodovan."

No, Karius je tudi po odhodu nadaljeval s spodrsljaji. Očitno ga je tekma v Kijivu močno zaznamovala.