© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.03.2020 13:54:16

ŠOKANTNA POTEZA LASTNIKA! Nekdanji zvezdnik Barcelone zaradi koronavirusa PRISTAL NA CESTI

Profimedia

Koronavirus vsak dan prinaša bolj bizarne športne zgodbe.

Prvenstva so zaustavljena, evropsko prvenstvo prestavljeno za eno leto. Lastniki klubov so v negotovosti, trenerji razmišljajo, kako bo ekipa delovala, ko se vsa ta norija zaustavi. Igralci so doma, trenirajo individualno, kakor se vsak sam znajde. So pa še bolj drastični ukrepi. Kontroverzni lastnik švicarskega prvoligaša Siona je šel še korak dlje.

Christian Constantin razmišlja, da se prvenstvo bržčas sploh ne bo nadaljevalo. Vsem igralcem je ponudil možnost, da mesečno prejemajo po 12.350 frankov, s čimer bi neposredno pomagali pri saniranju finančne izgube. A igralci se s takšnim ukrepom ne strinjajo, imajo podpisane pogodbe, zato so predsedniku odgovorili negativno. Constantin je takoj odpustil celotno ekipo.

Predsednik je za švicarske medije povedal, da igralci zdaj ne igrajo, ne prinašajo prihodka, zato tudi ne morejo prejemati plače. Vodstvo lige je šokirano, Sion je tako rekoč razpadel. Osmouvrščena ekipa prve lige je ostala brez igralcev.

Brez kluba je tako ostal tudi prvi zvezdnik ekipe in eden vidnejših igralcev v švicarskem prvenstvu Alex Song. Dvaintridesetletni Kamerunec je svoje zvezdne trenutke doživel z igranjem za Arsenal in Barcelono, bil je tudi član kamerunske reprezentance.

Alex Song Sion