© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.03.2020 12:56:40

NOR NAČRT: Angleži bi nadaljevali, do konca je še 92 tekem, ki bi se igrale po sistemu ...

Reuters

Kdaj se bo v Angliji nadaljeval nogomet, ni znano, v javnosti pa se je pojavil načrt vodstva tekmovanja, s katerim naj bi ligo vendarle odigrali do konca.

Angleška liga obrne daleč največ denarja v nogometnem svetu, pogodbe so resnično astronomske, da bi predčasno prekinili sezono, pa si vodilni možje tekmovanja enostavno ne morejo privoščiti.

V časih, ko se je šport v Evropi vsaj začasno zaustavil, se morajo odgovorni zbrati in najti rešitve, na kakšen način končati lige, Angleži pa naj bi po poročanju tamkajšnjih medijev prišli do zanimive rešitve.

Ker je do konca angleškega prvenstva še 92 tekem, si v Angliji želijo zaradi astronomske pogodbe z medijsko hišo Sky prvenstvo vendarle izpeljati do konca, a s precej spremenjenim sistemom. Tekme bi se igrale pred praznimi tribunami na določenih stadionih v Angliji, o tem pa naj bi vodstvo odločalo na današnjem sestanku.

S tem bi rešili pravice televizijskih prenosov, ki kakopak ligi prinesejo velikanski kos finančne pogače, v tem primeru pa bi najkrajšo potegnili navijači, kar pa bi bila hkrati najmanjša finančna škoda.

Enako naj bi storili tudi s tekmovanjem v pokalu FA, ki je bilo prekinjeno pred četrtfinalnimi dvoboji.